Шмигаль розповів про важливі «фінансові» перемоги

Шмигаль розповів про важливі «фінансові» перемоги

Відео
Укрінформ
Цього тижня Україна отримала ряд важливих перемог, зокрема ті, які стосуються надання фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Це був дуже насичений європейський тиждень. Маємо важливі перемоги в декількох напрямках», - підкреслив він.

Він нагадав, що Україна отримала 4,5 мільярда євро від ЄС для фінансування дефіциту державного бюджету, а ще 1,5 мільярди євро буде виділено у квітні.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

«Всього цьогоріч очікуємо на 16 мільярдів євро від Європейського Союзу», - наголосив очільник уряду.

Водночас Шмигаль зауважив, що Європа створює новий Фонд військової підтримки України.

Очікується, що цього року держава отримає додаткові 5 мільярдів євро, завдяки чому «буде більше зброї, більше техніки, а значить - більше переваги на полі бою», зауважив прем'єр.

«Провели дев’яте засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію складає 77%. Це +5% за минулий рік», - акцентував Шмигаль.

Читайте також: «Ukraine Facility»: стали відомі кроки, завдяки яким Україна отримає €50 млрд від ЄС

Він також нагадав, що у понеділок, 18 березня, уряд України затвердив План для Ukraine Facility, а вже в середу прем’єр особисто передав його президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.

«Очікуємо на його погодження європейською стороною. Цей план суттєво прискорить наш шлях до ЄС», - наголосив очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала 4,5 мільярди євро в межах перехідного фінансування, передбаченого Ukraine Facility.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна одразу розпочне використання коштів, отриманих від європейських партнерів у рамках програми Ukraine Facility, на виплати пенсій, зарплат та інших потреб держави.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-