Японія передала Україні техніку для меліоративних робіт

Японія передала Україні техніку для меліоративних робіт

Фото
Укрінформ
Україна отримала 25 екскаваторів та бульдозерів виробництва компанії Komatsu для меліоративних робіт.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

"У межах Проєкту міжнародної технічної допомоги “Програма екстреного відновлення”, “Невідкладна підтримка аграрного сектору”, який фінансується Урядом Японії за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), Україна отримала 25 одиниць техніки одного з провідних світових виробників Komatsu. Колісні та гусеничні екскаватори, універсальні екскаватори-навантажувачі і бульдозери передані водогосподарським організаціям Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 15 одиниць цієї техніки минулого тижня передано водогосподарським організаціям Одещини.

Окрім того, три одиниці японської техніки вже отримали водогосподарства Запорізької області, сім - Рівненської.

Як зазначається, загалом уряд Японії в межах проєкту підтримки аграрного сектору поставить організаціям Держрибагентства понад 90 одиниць сучасної техніки провідних японських та світових виробників: екскаваторів, тракторів, бульдозерів, кранів, тралів, тягачів, пікапів, косарок, земснарядів.

Читайте також: Оператор ГТС України отримав генератори та габіони від Японії

Ця техніка призначена істотно покращити ефективність виконання ремонтних та доглядових робіт на об’єктах державної меліоративної інфраструктури.

Як повідомлялось, з лютого 2022 року Японія спрямувала Україні через проєкти Світового банку та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) 4,6 млрд дол. США.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-