Шмигаль після зустрічі з Туском: Є розуміння, як будемо рухатися у питаннях торгівлі

Шмигаль після зустрічі з Туском: Є розуміння, як будемо рухатися у питаннях торгівлі

Укрінформ
Учасники українсько-польських урядових консультацій обговорили у Варшаві питання, що становлять взаємний інтерес у співпраці, зокрема ситуацію на кордоні й торгівлю в аграрному секторі.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми провели черговий раунд українсько-польських урядових консультацій. Україна та Польща стратегічні союзники. Маємо чітко розуміти, наскільки значущою є взаємопідтримка і потенціал нашого співробітництва. Обговорили низку питань, які становлять взаємний інтерес у нашій співпраці», - зазначив він.

Очільник уряду поінформував, що під час зустрічі сторони приділили велику увагу ситуації, що склалася на українсько-польському кордоні й торгівлю в агросекторі.

«Розуміємо, як будемо рухатися», - наголосив прем’єр.

Шмигаль підкреслив, що Україна очікує від Польщі конкретні відповіді на запропоновані кроки, а також запевнив, що вже більша частина з них виконана.

Крім того, за його словами, українська сторона очікує на заборону Єврокомісією транзиту й експорту з Росії та Білорусі товарів, «а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску».

Читайте також: Питання розблокування кордону з Польщею потребують додаткового часу - Сольський

«Стратегічні відносини передбачають взаємну довіру та відкритість, здатність до діалогу та компромісу. Розраховуємо, що сьогоднішні консультації принесуть результат і ми знайдемо шляхи врегулювання проблемних питань», - підсумував прм’єр.

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві пройшла зустріч віч-на-віч Прем’єр-міністрів України і Польщі Дениса Шмигаля і Дональда Туска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-