Співпраця з Нацбанком попередить ризики для фінансового сектору Америки - Мінфін США

Співпраця з Нацбанком попередить ризики для фінансового сектору Америки - Мінфін США

Укрінформ
Продовження взаємодії Міністерства фінансів США і Нацбанку України у сфері кібербезпеки дозволяє не лише посилити захист українського банківського сектору, але й попереджати ризики для фінансової системи Америки.

Про це заявили в понеділок у Мінфіні США після підписання з НБУ Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю, передає Укрінформ.

«Загрози, яким протистоять наші колеги в Києві, також можуть бути спрямовані на Сполучені Штати. Тісна співпраця та регулярний обмін інформацією допомагають обом країнам залишатися готовими до цього», - підкреслили у відомстві.

Підписаний у понеділок меморандум ґрунтується на принципах прозорості, добровільності та конфіденційності, зауважили в Мінфіні США. Він також заохочує сторони обмінюватися думками, брати участь в експертних форумах і візитах, надавати оцінки та підтримувати потенціал, а також проводити навчання.

Читайте також: Вашингтон не дозволить знищити нові галузі американської економіки дешевим китайським імпортом - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України та Міністерство фінансів США в понеділок підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво у сфері кібербезпеки. Документ продовжує співпрацю в контексті кібербезпеки та операційної стійкості, яка діє з 2020 року.

За словами голови НБУ, таке співробітництво забезпечує ефективну систему захисту банків та фінансових установ від кіберзагроз, зокрема в умовах воєнного стану в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-