Укрзалізниця у першому кварталі перевезла рекордні 44,7 мільйона тонн вантажів

Укрзалізниця у першому кварталі перевезла рекордні 44,7 мільйона тонн вантажів

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» за підсумками першого кварталу 2024 року перевезла 44,69 млн т вантажів - на 28,7% більше, ніж торік.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає Укрінформ.

«Загалом за перший квартал 2024 року перевезено залізницею 44,69 млн т (+9,96 млн т, або +28,7%, до першого кварталу 2023 року). Це рекордний показник обсягу перевезення за квартал вантажів залізницею за воєнний час», - ідеться в повідомленні.

З цього обсягу в експортному сполученні було перевезено 23,39 млн т вантажів - на 50,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Що також стало рекордним показником з початку повномасштабного вторгнення.

Ткачов зауважує, що причиною істотного збільшення експортних перевезень стала ефективна робота українського коридору через порти Великої Одеси та відновлення економіки України загалом.

Найбільш результативним за обсягами перевезень виявився березень - 16,01 млн т вантажів, з яких в експортному сполученні - 8,13 млн т.

Читайте також: Укрзалізниця планує презентувати 18 нових міжнародних контейнерних маршрутів

У структурі експортних перевезень у березні перше місце посіла руда залізна та марганцева – 3,58 млн т; її частка сягнула 44% в загальному обсязі вантажів.

Як повідомлялося, АТ «Укрзалізниця» у січні -березні 2024 року навантажило 9,432 млн т зернових, що стало найбільшим показником за останні чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-