Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про «клуб білого бізнесу»

Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про «клуб білого бізнесу»

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що законопроект підтримали 270 народних депутатів.

"Якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищий за середні по галузі рівень заробітної плати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється", - йдеться в повідомленні.

Железняк зазначив, що платники податків, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги: мораторій на документальні перевірки, скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування – 5 календарних днів, індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів, за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв’язку, у тому числі у режимі відеоконференції. Також, платник податків на свій запит у п’ятиденний строк має право отримати відомості про наявну у контролюючого органу податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

Читайте також: Прогресивне оподаткування: перспективи повернення до добре забутого

Як повідомлялось, у Раді бізнес-омбудсмена вважають, що для того аби змінити ситуацію з податковими перевірками, доцільно створювати не "клуб білого бізнесу" для обраних, а вирівнювати поле гри для усіх підприємців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-