Рада планує віднести газовий конденсат до підакцизних товарів

Рада планує віднести газовий конденсат до підакцизних товарів

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №10215 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо запровадження системи контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Парламент прийняв за основу (законопроєкт - ред.) №10215 про детінізацію ринку нафтопродуктів (контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників). За основу – 279», - написав депутат.

Документ передбачає віднесення до підакцизної групи товарів нафти та газового конденсату з нульовою ставкою акцизного податку, а також розчинників за кодом 3814 00 90 19 згідно з УКТ ЗЕД зі ставкою 245,50 євро за 1000 л та із можливістю застосування податкових векселів.

У пояснювальній записці зазначається, що в Україні на сьогодні поширена практика переробки газового конденсату на бензини, які не відповідають технічному регламенту. Для підвищення октанового числа прямогонного бензину використовують в якості кисневмісних високооктанових компонентів метанол, біоетанол та інші розчинники.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі сталого попиту на сировину

Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування, а також виведенню значної частини економіки з тіні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада сьогодні також ухвалила у першому читанні законопроєкт про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального.

Фото: Ярослав Железняк / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-