Укренерго у четвер залучало аварійну допомогу із трьох країн

Укренерго у четвер залучало аварійну допомогу із трьох країн

Укрінформ
Увечері 2 травня НЕК "Укренерго" було змушене залучати аварійну допомогу з Румунії, Словаччини та Польщі через дефіцит в енергосистемі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Вчора в енергосистемі через зростання споживання у вечірні години збільшився обсяг дефіциту. Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом Диспетчерський центр «Укренерго» був вимушений залучати з 20:00 до 22:00 аварійну допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Державний енерготрейдер у квітні збільшив імпорт електрики у 1,5 раза

Зазначається, що 3 травня станом на 09:30 споживання електроенергії на 3,6% нижче за показник попереднього дня. Через ушкодження магістральних мереж застосовуються обмеження електропостачання для промисловості на Криворіжжі та обмеження для побутових споживачів на Харківщині.

Імпорт електроенергії 3 травня запланований у вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Молдови загальним обсягом 3 800 МВт-год.

Як повідомлялося, російські обстріли балістичними ракетами пошкодили половину енергетичної системи України. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький відзначав, що через значний обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій дефіцит потужності в енергосистемі України буде відчуватись упродовж багатьох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-