Попри затримку фінансування, допомога USAID Україні не припинялася - заступниця адміністратора

Попри затримку фінансування, допомога USAID Україні не припинялася - заступниця адміністратора

Укрінформ
Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) продовжувало працювати в Україні, попри затримку фінансування в Конгресі, і не припиняло підтримку.

Про це заявила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман на зустрічі зі ЗМІ в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Попри затримку із пакетом… ми користуємося потужною бюджетною підтримкою, яка ніколи не зупинялася. USAID виділило мільярд доларів під програми на енергетичну безпеку. Ми продовжуємо працювати над економічним зростанням, сільським господарством, цифровізацією, демократією й управлінням. Все це триває”, – сказала вона.

Коулман зауважила, що прийнятий в Конгресі пакет на 61 млрд доларів надає додаткові ресурси, зокрема 7,9 мільярда доларів на пряму бюджетну підтримку, 1,5 млрд на програмну роботу з економічного розвитку та кошти на гуманітарну допомогу Україні.

Заступниця адміністратора також підкреслила, що робота американського Агентства і його підтримка енергетичної мережі України не припинялися. За її словами, USAID постачає в Україну 18 автотрансформаторів, шість з яких виробляє Запорожтрансформатор, надає мішки з піском та інші види захисту обладнання.

“Все це закуповувалося і рухалося без затримок через ситуацію з фінансуванням”, – акцентувала Коулман.

Читайте також: USAID інвестує понад $250 мільйонів у аграрний сектор України протягом п'яти років

Як повідомляв Укрінформ, у середу до Києва прибула заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман.

Вона оголосила, що проєкт допомоги, схвалений Конгресом, дозволяє її Агентству виділяти сотні мільйонів доларів на підтримку народ України, зокрема на підготовку до зими.

Фото: Х/Бріджит Брінк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-