Уряд скасував обмеження розрахунків за імпорт товарів і послуг

Уряд скасував обмеження розрахунків за імпорт товарів і послуг

Укрінформ
Уряд скасував постанову Кабінету Міністрів №153, яка обмежувала розрахунки за імпорт товарів і послуг.

Про це, як інформує Урядовий портал, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Так, було скасовано постанову Кабінету Міністрів №153, яка обмежувала розрахунки за імпорт товарів і послуг. Це те, що дуже важливо для бізнесу. Така лібералізація відкриє нові можливості для українських підприємців – виходити на нові ринки, посилювати український експорт, створювати нові проєкти та нові робочі місця в Україні», - відзначив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Шмигаль, це рішення уряду вкладається у більш широку політику дерегуляції. Вже переглянуто більше тисячі дозволів, ліцензій та довідок, які регулюють взаємодію держави та бізнесу.

Читайте також: Товарна структура експорту та імпорту України у 2021-2023 роках та січні-лютому 2024 року

«Частина буде повністю скасована, частина – спрощена, частина – переведена в цифру. Постійно працюємо над цим», - розповів Шмигаль.

Він підкреслив, що обороноздатність України напряму залежить від того, наскільки сильною є її економіка. Саме український бізнес сьогодні є основою відновлення, розвитку та успіху.

«Тому в економічній політиці у нас є два глобальних завдання. Перше – це програми підтримки бізнесу та стимулювання економічної активності. Друге – це створити бізнес-клімат, де підприємці можуть реалізувати всі свої можливості та амбіції», - відзначив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, постанову Кабінету Міністрів "Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту" №153 було ухвалено 24 лютого 2022 року. Документом було затверджено перелік послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі), за операціями з імпорту яких рекомендовано Національному банку забезпечити здійснення переказів. Протягом двох з лишком років до постанови було внесено понад 40 змін з метою розблокування платежів за імпорт певних товарів та послуг.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-