Уряд направив на утримання аміакопроводу ₴168 мільйонів з резервного фонду

Уряд направив на утримання аміакопроводу ₴168 мільйонів з резервного фонду

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив Фонду держмайна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу "Тольятті-Одеса" в належному стані.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року, передає Укрінформ.

Зазначається, що кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, дозволять своєчасно здійснювати необхідні регламентні роботи на об’єкті, що важливо для запобігання надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

«Виділені кошти дозволять підприємству утримувати аміакопровід у належному стані, що важливо для забезпечення безпеки населення, яке мешкає поруч. Окрім того, частина коштів буде спрямована на зарплату працівників держпідприємства, яке не працює сьогодні за основним напрямком діяльності з об’єктивних обставин. Це дуже необхідно – людям у нинішні складні часи відчувати підтримку держави. Рішення також дозволить у тому числі зберегти кваліфіковані професійні кадри, що працюють на підприємстві», - зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Читайте також: РФ намагається домогтися поступок щодо трубопроводу аміаку в Україні - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, оператором української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті - Одеса» є ДП «Укрхімтрансаміак». Аміакопровід транспортує хімічну речовину – рідкий аміак до Одеського припортового заводу, звідки він постачається на експорт до країн Європи, Азії та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-