Вінницький бізнес за програмою «Доступні кредити 5-7-9» залучив ₴16,8 мільярда

Вінницький бізнес за програмою «Доступні кредити 5-7-9» залучив ₴16,8 мільярда

Ексклюзив
Укрінформ
На Вінниччині суб’єкти підприємницької діяльності за час дії державної програми «Доступні кредити 5-7-9» уклали майже 5 тис. договорів на отримання пільгових запозичень на суму 16,8 млрд грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА, передає Укрінформ.

«У рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9» уповноважені банки Вінницької області уклали 4994 пільгових кредитних договорів із суб’єктами підприємницької діяльності на суму понад 16,8 млрд грн», - повідомили в ОВА.

Зазначається, що отримання пільгових кредитів забезпечило залучення в економіку регіону значних фінансових ресурсів.

Наразі за сумою укладених кредитних договорів Вінницька область посідає шосте місце серед регіонів України, а питома вага у загальних обсягах укладених договорів по Україні становить 6%.

Читайте також: Рада ухвалила закон, який надає виробникам зброї доступ до пільгових кредитів

Як повідомлялось, у січні 2020 року за ініціативи Президента уряд затвердив державну програму «Доступні кредити 5-7-9%», спрямовану на підтримку інвестиційної діяльності, створення робочих місць виключно в секторі мікро та малого підприємництва, а також підтримки стартапів за допомогою надання кредитів за пільговими ставками. При цьому різниця між пільговою (5, 7 або 9%, пізніше 0 або 3%) та ринковою ставкою компенсується з державного бюджету, проте рішення про видачу кредиту ухвалюють банки.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-