США підвищують мита на китайський імпорт - Байден

США підвищують мита на китайський імпорт - Байден

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про підвищення мита на ряд товарів, що імпортуються з Китаю, на загальну суму 18 мільярдів американських доларів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена, опублікованого на сайті Білого дому.

«У відповідь на несправедливу торговельну практику Китаю та для протидії спричиненій шкоді сьогодні президент Байден наказує своєму торговому представнику підвищити мита, відповідно до розділу 301 Закону «Про торгівлю» 1974 року, на 18 мільярдів доларів імпорту з Китаю, щоб захистити американських робітників і бізнес», - йдеться у заяві.

Згідно з цим рішенням у 2024 році мито на певну продукцію зі сталі та алюмінію зросте з 0–7,5% до 25%; на напівпровідники – з 25% до 50%; мито на електромобілі – з 25% до 100%; мито на літій-іонні акумулятори для електромобілів зросте з 7,5%% до 25%; мито на сонячні елементи – з 25% до 50%; мито на крани типу «судно-берег» зросте з 0% до 25%, мито на шприци та медичні голки – з 0% до 50%.

«Сьогоднішнє рішення відображає зобов’язання президента Байдена завжди підтримувати американських робітників. Зіткнувшись з антиконкурентною й нечесною практикою з-за кордону, президент застосує будь-які інструменти, необхідні для захисту американських працівників і промисловості», - йдеться у заяві.

Читайте також: Вашингтон не дозволить знищити нові галузі американської економіки дешевим китайським імпортом - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, раніше ЗМІ прогнозували, що уряд Сполучених Штатів різко підвищить мита на імпортовані з Китаю електромобілі, напівпровідники, медичні засоби, а також сонячні панелі й інше обладнання «зеленої» енергетики.

Такий крок американського уряду пов’язаний із проблемою «надлишкових потужностей» Китаю з виробництва електромобілів та іншої продукції, які можуть становити загрозу робочим місцям і нацбезпеці США.

Розвинені промислові країни, включаючи Сполучені Штати та їхніх європейських союзників, побоюються, що хвиля дешевого китайського експорту в зазначених групах товарів переповнить їхні ринки і завдасть значної шкоди місцевим виробникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-