Суд РФ заарештував активи Deutsche Bank

Суд РФ заарештував активи Deutsche Bank

Укрінформ
Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області наклав арешт на майно, рахунки та цінні папери Deutsche Bank та його дочірніх компаній у РФ на суму 238,61 млн євро за заявою «Русхимальянса».

Про це повідомляє DW з посиланням на рішення суду, передає Укрінформ.

Як зазначається, компанія «Русхимальянс» - оператор проєкту будівництва комплексу з переробки та скраплення газу в селищі Усть-Луга. Вона була заснована «Газпромом» і «Русгаздобычей».

Deutsche Bank виступав одним із поручителів за контрактом «Русхимальянса», турецької Renaissance Heavy Industries і зареєстрованої в Ірландії Linde на будівництво заводу в Усть-Лузі. Через кілька місяців після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Linde ухвалила рішення призупинити свою роботу в Росії, після чого повідомила «Русхимальянс» про припинення робіт у зв'язку з європейськими санкціями, які заборонили поставки до країни-агресорки товарів подвійного призначення.

Німецькі банки також не змогли виконати свої поручительські зобов'язання перед «Русхимальянсом» через введені ЄС санкції. Після цього компанія подала позови до Linde, а також банків Unicredit Bank AG, Bayrische Landesbank, Deutsche Bank, Commerzbank і Landesbank Baden-Wurttemberg. У грудні 2022 року арбітраж у Санкт-Петербурзі заарештував активи Linde в Росії на 35 млрд рублів.

17 травня російські ЗМІ звернули увагу, що той самий суд наклав арешт на майно, рахунки та цінні папери АТ «ЮниКредит Банк» і UniCredit Bank AG загальною вартістю 462,67 мільйона євро в рамках позову від «Русхимальянса».

Читайте також: Європейські банки, що мають філії в РФ, потроїли прибутки з початку війни - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, за підрахунками Financial Times, сім найбільших західних банків, які залишилися в Росії, сплатили РФ понад 800 мільйонів євро податків торік. Deutsche Bank входить до сімки західних банків за розміром активів у РФ.

Фото: picture-alliance/dpa/S. Ilnitsky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-