При підвищенні тарифу на електрику запропонували новий підхід - Міненерго

При підвищенні тарифу на електрику запропонували новий підхід - Міненерго

Укрінформ
Міністерство енергетики пропонує використати диференційований підхід при встановленні нових тарифів на електроенергію для населення.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Укрінформ.

"Без підвищення тарифу ми не обійдемося. Цього разу ми запропонували диференційований підхід при підвищенні тарифу", - сказала Гринчук.

Вона не повідомила про деталі такого рішення.

Гринчук зазначила, що дефіцит в енергосистемі зберігатиметься й під час опалювального сезону, однак енергетики робитимуть усе від них залежне, щоб зменшити обсяг цього дефіциту.

Читайте також: У Міненерго готують рішення про «посильний тариф» на електрику для населення

"Ремонти й відновлення не можуть відбуватися за один-два дні, це довгостроковий процес", - пояснила заступниця міністра.

За словами Гринчук, йде робота над налагодженням постачання обладнання для встановлення розподіленої генерації до початку опалювального сезону.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики проводить остаточні розрахунки щодо встановлення нових тарифів на електроенергію для населення, рішення буде ухвалене до кінця травня.

Кабінет Міністрів продовжив дію чинного тарифу на електроенергію для населення до 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-