Державні заклади придбали на Prozorro Market генераторів на ₴60 мільйонів

Державні заклади придбали на Prozorro Market генераторів на ₴60 мільйонів

Ексклюзив
Укрінформ
Близько пів тисячі державних закладів придбали через каталог Prozorro Market генераторів на загальну суму майже 60 млн грн.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба державної установи "Професійні закупівлі".

"Близько 500 державних закладів вже придбали генератори через електронний каталог Prozorro Market. Їх загальна вартість становить майже 60 млн грн", - повідомили у держустанові.

Зазначається, що в асортименті Prozorro Market є 5 різних типів генераторів: бензинові, газові, дизельні, зварювальні та інверторні; потужність обладнання - від 0,65 кВт до 200 кВт. 

Середня тривалість закупівлі через каталог - 9 днів, що втричі швидше, ніж через відкриті торги. В результаті державні заклади отримують обладнання у максимально швидкий термін.

У "Професійних закупівлях" також пояснили, що на придбання генераторів діє вимога локалізації - мінімум 20% складових та комплектуючих повинні бути вітчизняного походження. При цьому після оприлюднення пропозиції переможця замовник самостійно перевіряє інформацію щодо ступеня локалізації виробництва товару.

Читайте також: Мінсоцполітики здійснюватиме закупівлі за кошти міжнародних донорів через Prozorro

Як повідомлялося, із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Із 16 травня НЕК "Укренерго" для подолання дефіциту в енергосистемі змушена була ввести графіки відключень для побутових споживачів. Обмеження споживання промисловості діяли із 8 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-