Пересихання Дністровського водосховища: Укргідроенерго запевняє, що ситуація стабілізувалася

Пересихання Дністровського водосховища: Укргідроенерго запевняє, що ситуація стабілізувалася

Укрінформ
Дністровська гідроелектростанція припинила інтенсивне спрацювання водосховища. Рівень води у верхньому б’єфі становить 114,38 м.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ "Укргідроенерго".

"Наразі ситуація стабілізувалася, інтенсивне спрацювання водосховища припинилося. Слід також зазначити, що для забезпечення нижче розташованих населених пунктів водою, відповідно до затверджених Правил експлуатації водосховищ Дністровського комплексного гідровузла, Дністровська ГЕС зобов’язана проводити середньодобові витрати не менше ніж 110 м3/с. Враховуючи, що приплив на даний час менший за норму для даного періоду року, спрацювання водосховища може продовжуватися, і очікувано може складати декілька сантиметрів на добу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Унаслідок ворожої атаки дві ГЕС вийшли з ладу - Укргідроенерго

В Укргідроенерго пояснили, що із середини квітня 2024 року скидні витрати з Дністровської ГЕС були вимушеним заходом для підтримання стабільної роботи енергосистеми.

Водночас, у травні через дефіцит опадів та підвищену температуру водність Дністра та його приток значно знизилася. Зокрема, приплив до Дністровського водосховища становить близько 30% від норми.

Повідомляється, станом на 8:00 28 травня рівень води у верхньому б’єфі становить 114,38 м, приплив води до Дністровського водосховища - 90 кубометрів на секунду. В Укргідроенерго запевняють, що такий рівень не є критичним: у 2022, через маловоддя та низький рівень припливу, він становив 112,57 м.

Як повідомлялося, 9 травня ПрАТ "Укргідроенерго" заявило про виведення з експлуатації двох гідроелектростанцій через значні ураження.

Фото: Укргідроенерго, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-