Україна звертатиметься до партнерів для збільшення фінансування підтримки держслужби - Корнієнко

Україна звертатиметься до партнерів для збільшення фінансування підтримки держслужби - Корнієнко

Укрінформ
Впровадження реформи оплати праці на державній службі потребує збільшення фінансування від донорів.

Про це у коментарі Укрінформу заявив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко після засідання Координаційної рада з питань реформи державного управління, що відбулася при Кабінеті міністрів.

«Ми будемо звертатися до партнерів з проханням збільшити фінансування для програм підтримки державної служби, бюджетної сфери України для того, щоб якісно провести реформу оплати праці на державній службі», - сказав він.

Корнієнко зауважив, що проведення реформи займе кілька років, оскільки має впорядковуватися грейдова система посад та оптимізуватися структура міністерств.

Читайте також: Для держслужбовців запускають гарячу лінію з питань нової оплати праці

«Це не швидко, але треба розуміти, що для забезпечення гідного рівня оплати праці ми маємо мати додаткові ресурси, зокрема і портфель. Частина видатків була закладена в цьому бюджеті, і ми їх реалізовуємо зараз, але далі треба рухатися у напрямку збільшення допомоги ззовні», - сказав він.

Під час засідання перший заступник Голови ВРУ зауважив, що лінію фінансової підтримки для реформи державного управління в Україні планують створювати поза межами допомоги від ЄС Ukraine Facility. Він додав, що, зокрема, Хорватів та країни Балтії, «роками створювали окремий фонд, задля одномоментного введення грейдової системи».

Читайте також: В Україні розпочинається проєкт з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови ВРУ заявляв, що реформа державного управління є важливою складовою Українського плану, необхідного для запуску чотирирічної програми Ukraine Facility від Євросоюзу, що передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-