Шмигаль пояснив, чому вже кілька днів немає відключень світла

Шмигаль пояснив, чому вже кілька днів немає відключень світла

Відео
Укрінформ
Наразі планові графіки відключень не застосовуються, оскільки дефіцит електроенергії покрили шляхом залучення сонячної генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду.

"Стан української енергетики залишається в центрі нашої уваги. Завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. Але це не скасовує потребу системно заощаджувати електроенергію", - сказав він.

Читайте також: Експерти дали прогноз щодо дефіциту електроенергії влітку

За словами Прем'єра, Україна має технічні можливості для збільшення імпорту електроенергії з Європи до понад 2 гігават і проводить відповідні переговори з європейською стороною.

"Ще один елемент нашої енергетичної стійкості – це імпорт електроенергії з Європи. Наразі ми можемо імпортувати не більше 1,7 ГВт. Ведемо перемовини, аби збільшити обсяги до понад 2 ГВт. Маємо для цього всі технічні можливості", - сказав глава уряду.

Шмигаль зауважив, що за фіксації в системі значного дефіциту Укренерго буде змушене повернутися до графіків відключень. Він також додав, що "наслідки російського терору ще довго даватимуться в знаки".

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на ранок 30 травня через бойові дії залишаються без світла споживачі у семи областях.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-