В Україні працюють понад 1600 зерносховищ

В Україні працюють понад 1600 зерносховищ

Укрінформ
В Україні наразі працює понад 1600 зерносховищ із загальною потужністю зберігання понад 50 млн т.

Про це повідомив президент Асоціації елеваторів України, директор ProAgro Group Олег Клименко під час форуму Grain Storage Forum ELEVATOR та Agro Ukraine Summit 2024, передає Укрінформ з посиланням на УЗА.

Він окреслив проблемні питання у зберіганні та зазначив, що найбільше постраждали від війни елеватори на сході, півдні України, проте наразі нарощують потужності регіони, які розташовані близько до західного кордону.

«Загалом зберігання продукції сьогодні в задовільному стані, критичної ситуації немає. Але є певні проблеми, які вирішуються за допомогою облаштування потужностей на заході України, в центрі, а також за допомогою рукавів для зберігання зерна», — прокоментував Клименко.

Читайте також: В Україні засіяли понад 12 мільйонів гектарів ярих культур

За прогнозами компанії ProAgro Group, цього року очікується урожай приблизно 76 млн т зерна, тоді як минулорічний показник був абсолютно рекордним і становив 79,2 млн т.

Як повідомляв Укрінформ, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФAO) розширює програму на Миколаївську та Харківську області, у межах якої фермери зможуть отримати модульні зерносховища.

На Херсонщині 147 аграріїв подали заявки на отримання модульних зерносховищ.

Цього року на Херсонщині загальна площа посівів очікується на рівні 153 тис. гектарів. Це ярі зернові та зернобобові культури, технічні культури, а також баштанні, картопля та овочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-