У Литві вважають, що потрібно обмежити імпорт з РФ усієї сільгосппродукції

У Литві вважають, що потрібно обмежити імпорт з РФ усієї сільгосппродукції

Укрінформ
Після того, як Євросоюз ухвалив рішення про підвищення імпортного мита на зерно з РФ і Білорусі, міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас заявив, що ЄС слід розширити обмеження на всю сільськогосподарську продукцію цього походження.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

«Російська та білоруська продукція нечесно конкурує з продукцією фермерів країн ЄС. Але що важливіше, продаючи продукти харчування на ринку ЄС, Росія заробляє мільярди, які може використати для фінансування війни, розв'язаної нею в Україні», - сказав Навіцкас.

Він нагадав, що до сьогодні Росія та Білорусь отримували доходи, продаючи на ринку ЄС не лише зерно: у 2023 році ЄС імпортував з Росії сільськогосподарської та продовольчої продукції на 2,7 млрд євро – на 2% більше, ніж у 2021 році. Зерно становить лише близько половини цієї суми.

Читайте також: У Литві закликали ЄС швидше розв'язати питання передачі активів РФ на потреби України

Раніше Навіцкас говорив, що запровадження Брюсселем імпортних мит на російське та білоруське зерно по суті означатиме заборону його ввезення до Євросоюзу.

Як повідомлялося, Рада міністрів ЄС із зовнішніх відносин (з питань торгівлі) погодила підвищення тарифів на імпорт зернової продукції з Росії і Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-