Українські і турецькі бізнесмени презентували свої напрацювання на форумі у Чернівцях

Українські і турецькі бізнесмени презентували свої напрацювання на форумі у Чернівцях

Фото
Укрінформ
У Чернівцях відбувся перший українсько-турецький бізнес-форум; на ньому підприємці двох країн шукали можливості розвитку двосторонньої співпраці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми - прикордонний регіон, і нам потрібно збільшувати обсяг експорту. Чим більше ми проводимо таких форумів, тим більше ми даємо можливостей розвиватися нашому бізнесу», – вважає перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

У Чернівцях провели перший українсько-турецький бізнес форум / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

За її словами, проведенню українсько-турецького бізнес-форуму передували зустрічі з представниками підприємств цієї країни. Зокрема, вже є певні напрацювання, пов’язані із будівельною галуззю, є напрацювання у сфері протезування. Також планується збільшувати експорт продукції буковинських підприємств до Туреччини.

«У Чернівецькій області діють 9 підприємств з турецькими інвестиціями. Деякі з них є надуспішні. Це виробники кондитерських виробів, виробів із дерева тощо. Туреччина для нашого регіону є п’ятою країною за обсягом експорту із Чернівецької області. Щодо імпорту - це друга країна, в якої ми найбільше закуповуємо продукції», - зазначила посадовиця.

Під час першої панельної дискусії учасники обговорювали перспективи та пріоритетні напрямки українсько-турецького співробітництва.

Зокрема, представниця будівельної компанії Onur Group Ukraine вважає, що наразі турецький бізнес в Україні повинен вкладати кошти в оборонну промисловість для продовження успішної боротьби з російським ворогом та в подальшу відбудову зруйнованої інфраструктури.

Читайте також: Уряд зареєстрував у Раді законопроєкт про зменшення регуляторного навантаження на бізнес

Друга панельна дискусія була присвячена проблемам українських і турецьких підприємств, зокрема, їхньому інвестиційному та торговельному співробітництву. Представники бізнесу обох країн презентували свої можливості для розвитку подальшої співпраці.

Також українські та турецькі бізнесмени могли поспілкуватися у форматі B2B зустрічей та переговорів. На форумі діяла виставкова зона, в якій свою продукцію представили місцеві підприємства.

Як повідомлялося, Україна та Туреччина окреслили напрямки співпраці для подолання наслідків російських атак по українській енергосистемі, зокрема в Харківській та Одеській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-