Ліміти споживання електрики діють в усіх регіонах - Укренерго

Ліміти споживання електрики діють в усіх регіонах - Укренерго

Укрінформ
В Україні станом на 3 червня ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні протягом доби ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України. При перевищенні лімітів – обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів", - йдеться у повідомленні.

Вчора внаслідок ранкової атаки БПЛА було атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури в центральному регіоні. Без постраждалих. Ремонтні роботи розпочались одразу після відбою тривоги.

Читайте також: Німеччина відправила нову партію допомоги українським енергетикам

Зазначається, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести масованих ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи.

На сьогодні протягом доби заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 27 178 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 616 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Читайте також: Оборонна промисловість убезпечена від відключень світла - голова Укренерго

Як повідомлялося, минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Впродовж дня застосовувалися аварійні відключення та діяли графіки погодинних відключень. Вдень обмежувалась генерація з відновлюваних джерел енергії в західному регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-