Мінекономіки: мобілізація і міграційні процеси - основні чинники браку робочих кадрів

Мінекономіки: мобілізація і міграційні процеси - основні чинники браку робочих кадрів

Опитування
Укрінформ
За даними проведеного Міністерством економіки онлайн-опитування роботодавців стосовно ринку праці в Україні, саме мобілізація та міграційні процеси, на думку респондентів, є основними каталізаторами браку робочої сили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінекономіки за результатами опитування роботодавців щодо ситуації на ринку праці в Україні.

За даними проведеного опитування, роботодавці намагаються заповнити вільні вакансії різними способами, однак є і такі, які через неможливість набрати персонал відмовляються від замовлень (11%).

У Мінекономіки зазначили, що незважаючи на економічну кризу, викликану неспровокованою воєнною агресією російської федерації проти України, ринок праці намагається триматися на плаву. У 50% опитаних колективи залишилися в такому ж чисельному складі, або і збільшилися. У іншої половини - зменшилися. Також прикрим є той факт, що у 15% опитаних чисельність штату зменшилася на понад 50%.

Читайте також: Майже половина підприємств скаржиться на проблеми з пошуком персоналу

Незважаючи на істотне скорочення робочих місць і зростання безробіття протягом 2022-2023 років, роботодавці, які наймають працівників, уже у 2024 році вказують на дефіцит кадрів. 43% опитаних респондентів зіткнулися з труднощами при заповненні вакансій у 2024 році. Близько 36% опитаних респондентів очікують погіршення ситуації із нестачею кваліфікованих кадрів на ринку праці після завершення війни.

Як повідомлялось, в опитуванні взяли участь 88% підприємств, у яких кількість працівників не перевищує 200, тобто вибірка - це зріз думок в основному малого та середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-