БЕБ викрило посадовця, який завдав місцевому бюджету на Київщині понад ₴3,5 мільйона збитків

БЕБ викрило посадовця, який завдав місцевому бюджету на Київщині понад ₴3,5 мільйона збитків

Укрінформ
Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області викрили керівника земельного відділу Обухівської міської ради, який, зловживаючи своїм службовим становищем, завдав понад 3,5 млн грн збитків місцевому бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"У ході досудового розслідування встановлено, що чиновник незаконно вивів понад 2 гектари зі складу земель природно-заповідного фонду. Щоб змінити цільове призначення земельної ділянки, яка перебуває у комунальній власності, посадовець звернувся до місцевого Держгеокадастру з відповідним листом", - йдеться в повідомленні.

Надалі, діючи в інтересах приватної компанії, він подав на затвердження сесії місцевої ради недостовірний звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки, яка склала 13 млн грн. У БЕБ зазначають, що службовець знав, що у звіті невірно визначено цільове призначення землі, що впливає на її вартість. Однак відповідну земельну ділянку було продано одному з суб’єктів господарювання за заниженою ціною.

Читайте також: БЕБ на Київщині викрило три незаконні гральні заклади, вилучили понад 70 комплектів техніки

Розмір завданих матеріальних збитків місцевому бюджету перевищив 3,5 млн гривень, що також підтверджується висновком судової оціночно-земельної експертизи щодо визначення ринкової вартості ділянки.

Як повідомлялось, детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області викрили продавця електротоварів у несплаті податків та забезпечили відшкодування до бюджету у розмірі 4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-