Нафта дорожчає на тлі невизначеності перспектив попиту

Нафта дорожчає на тлі невизначеності перспектив попиту

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують зростати після впевненого підйому за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

У четвер, 6 червня, вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,77 за барель, що на $0,36 (0,46%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти подорожчали на $0,89 (1,2%), до $78,41 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,45 (0,61%), до $74,52 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $0,82 (1,1%), до $74,07 за барель.

У вівторок нафтовий ринок завершив у мінусі п'яту сесію поспіль, і зростання цін у середу можна вважати «відскоком з перепроданої території», каже аналітик City Index і FOREX.com Фавад Разакзада.

«Поки невідомо, чи триватиме зростання ринку, враховуючи побоювання, що зберігаються щодо перспектив попиту, рішення ОПЕК+ про поступове згортання додаткових обмежень на видобуток, а також збільшення пропозиції нафти з боку країн, що не входять до альянсу», - наводить слова експерта Market Watch.

«Цілком можливо, що всі ці фактори вже враховані у цінах. У цьому випадку ринок може знайти підтримку, оскільки наразі ми знаходимося в середині автомобільного сезону в США, коли попит зазвичай збільшується», - зазначає Разакзада.

Читайте також: Країни ОПЕК+ продовжили скорочення видобутку нафти до 2025 року - Reuters

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 1,23 млн барелів, повідомило напередодні міністерство енергетики країни. Товарні запаси бензину зросли на 2,1 млн барелів, дистилятів - на 3,2 млн барелів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ціни на нафту стабілізувалися після зниження протягом п'яти попередніх сесій і тримались біля мінімумів з початку лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-