Міжнародні резерви України знизилися до $39 мільярдів

Міжнародні резерви України знизилися до $39 мільярдів

Укрінформ
Міжнародні резерви України станом на 1 червня 2024 року, за попередніми даними, становили 39,03 млрд доларів.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

«У травні вони знизилися на 7,9%. Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для забезпечення курсової стійкості та борговими виплатами країни в іноземній валюті, які частково були компенсовані надходженнями від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики (валютні ОВДП) та від міжнародних партнерів», - ідеться у повідомленні.

Загалом упродовж травня 2024 року динаміку міжнародних резервів визначала низка чинників:

  • операції Національного банку на валютному ринку України (регулятор продав 3,087 млрд доларів та викупив до резервів 11,1 млн доларів - чистий продаж в травні становив 3,076  мільярда, збільшившись порівняно з квітнем);
  • надходження на користь уряду та виплати за обслуговування й погашення держборгу (зокрема на валютні рахунки уряду в НБУ надійшло 143,1 млн доларів, за обслуговування та погашення держборгу в іноземній валюті виплачено 412,3 млн доларів, а МВФ сплачено 240,8 млн доларів);
  • переоцінка фінансових інструментів (через зміну ринкової вартості та курсів валют), завдяки чому їхня вартість збільшилася на 216,1 млн доларів.

«Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,1 місяця майбутнього імпорту», - додали у НБУ.

Читайте також: Зі спецрахунку НБУ на потреби оборони перерахували майже ₴35,7 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні резерви України у квітні знизилися на 3,1% і станом на 1 травня 2024 року становили 42,4 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-