Чернишов обговорив із ЄБРР можливість фінансування проєктів Нафтогазу

Чернишов обговорив із ЄБРР можливість фінансування проєктів Нафтогазу

Фото
Укрінформ
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов та президентка Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо обговорили можливість залучення фінансування для проєктів Групи Нафтогаз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Групи.

«Ми маємо гарну та продуктивну історію співпраці з банком та прагнемо розширити її на нові проєкти. Це не лише допоможе Україні стати стійкішою в умовах війни, а й буде вигідним для всіх учасників цього процесу», - сказав Чернишов.

Зокрема, сторони обговорили можливу участь ЄБРР у фінансуванні двох проєктів вітрової генерації, які Нафтогаз планує побудувати на Одещині та Миколаївщині.

Чернишов обговорив із ЄБРР можливість фінансування проєктів Нафтогазу / Фото: Нафтогаз

Чернишов також відзначив важливість кредитної лінії ЄБРР для створення стратегічних запасів газу на випадок необхідності як страховки для української енергосистеми.

Читайте також: Нафтогаз запустив 36 нових газових свердловин з початку року

Як повідомлялося, ПАТ «Укрнафта» планує використати підтримку Європейського банку реконструкції та розвитку для будівництва маневрової газової генерації.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 300 млн євро, що допоможе забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-