Ціни на какао після деякого падіння знову почали зростати - Bloomberg

Ціни на какао після деякого падіння знову почали зростати - Bloomberg

Укрінформ
Ціни на какао, після деякого падіння, знову почали зростати на тлі відновлення занепокоєння щодо дефіциту пропозиції, який підштовхнув ціни до історичних максимумів у квітні.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

У четвер у Нью-Йорку ф'ючерси на какао зросли на 4,2% до $9 798 за тонну. Ціни відскочили більш ніж на 40% від мінімумів минулого місяця.

Сукупність несприятливих погодних умов, хвороб і нестачі добрив спричинила тиск на виробництво какао в двох найбільших експортерах - Кот-д'Івуарі та Гані.

Погані врожаї в Західній Африці, найбільшому регіоні вирощування какао, підштовхнули ф'ючерси на какао до рекордного рівня понад 11 700 доларів за тонну в Нью-Йорку у квітні.

З того часу ціни знизилися, але деякі аналітики очікують, що вони залишаться високими через глобальний дефіцит какао-бобів.

Читайте також: Світові ціни на продовольство трохи зросли після семи місяців зниження - FAO

Так, запаси какао в портах США також скорочуються: станом на 5 червня кількість мішків зменшилася до 3,56 мільйона, що є найнижчим показником з лютого 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.

Фото: Freepik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-