Україна у травні більше ескпортувала автомобільним транспортом та залізницею

Україна у травні більше ескпортувала автомобільним транспортом та залізницею

Укрінформ
Україна у травні стала більше направляти на зовнішні ринки свої товари автомобільним транспортом та залізницею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Минулого місяця зафіксовані зміни у вантажопотоках експорту за видами транспорту. Україна стала більше направляти на зовнішні ринки свої товари автомобільним транспортом та залізницею. Фізичний обсяг експорту автомобільним транспортом зріс у порівнянні з квітнем 2024 року на 10,7%, становивши 893,3 тис. т, залізницею - на 3,8%, до 2 млн 751 тис. т. Натомість на 1 млн т – до 8,5 млн т скоротилися обсяги експорту товарів морем", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Торговельний безвіз» України з ЄС набув чинності

У Мінекономіки зазначають, що відбулася зміна і географії експорту товарів. Минулого місяця зафіксоване зростання експорту до ЄС на 1,8% (обсяг у травні - $1,867 мільярда). Так, зокрема, експорт до Польщі зріс на 12% порівняно із квітнем і становив $365,8 мільйона. Зафіксоване зростання на 85% експорту до Індії, куди Україна відправляла в основному соняшникову олію. Водночас експорт до Китаю зменшився на 30% через сезонне скорочення експорту кукурудзи, яка є основним експортним товаром України до цієї країни.

Як повідомлялось, обсяг експорту товарів з України у травні становив 12,2 мільйона тонн у фізичному та $3,34 мільярда - у грошовому еквіваленті.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-