Шмигаль: Готуємо програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання

Шмигаль: Готуємо програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання

Укрінформ
Кабінет міністрів України готує програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання для громадян і для бізнесу.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Щодо розширення генерації. Зараз робимо ставку на децентралізовану енергосистему. Разом із парламентом готуємо законопроєкт про те, щоб зняти мито та ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання, а також прибрати всі митні формальності. Готуємо програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання як для громадян, так і для бізнесу», - сказав він.

Шмигаль також нагадав, що в Україні також розширюється газова генерація. За його словами, йдеться про газотурбінні, газопоршневі та когенераційні установки, а також про модульні котельні.

Читайте також: Уряд залучить €30 мільйонів від Німеччини на реконструкцію електропідстанції на Львівщині

«Одночасно ми нарощуємо видобуток газу. За 5 місяців цього року «Нафтогаз» запустив 36 нових свердловин і збільшив видобуток на 10% Спрощуємо всі процедури підключення до мереж та процедури приєднання. Вже є відповідне рішення», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, через російські обстріли Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації. Водночас уряд має стратегію, що допоможе зміцнити українську енергетику перед російськими атаками.

Фото: Телеграм/Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-