Україна і Франція підписали угоду про фінансову та технічну підтримку підприємств

Україна і Франція підписали угоду про фінансову та технічну підтримку підприємств

Укрінформ
Україна і Франція підписали Угоду про створення та діяльність Французького агентства з питань розвитку, Товариства сприяння та участі в економічному співробітництві (PROPARCO) та організації Expertise France в Україні, які входять до групи AFD.

Угоду підписали перша віцепрем’єр-міністер України - міністерка економіки Юлія Свириденко і міністр Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Франції Еммануеля Макрона, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Підписання Угоди створює підстави для функціонування в Україні французького представництва Групи AFD, яке зможе надавати фінансову і технічну підтримку українським підприємствам. Традиційно група реалізує проєкти у сферах, що сприяють стабільності та розвитку, боротьбі з бідністю та рівності. Я переконана, що прихід AFD в Україну допоможе ефективніше втілювати проєкти з відновлення вже зараз, не чекаючи завершення війни”, — зазначила Свириденко.

Угода передбачає, що Група AFD може надавати фінансову підтримку у вигляді позик, грантів або гарантій, а також будь-яку форму фінансової або технічної допомоги в Україні державним або приватним підприємствам, банківським установам, об'єднанням чи організаціям, або будь-якій юридичній особі, яка розміщена в Україні.

Читайте також: Пріоритетом є негайна підготовка пілотів - Макрон про літаки Mirage для України

Під час підписання Угоди Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція направить в Україну 20 технічних експертів, які працюватимуть при ключових міністерствах для пришвидшення роботи у розрізі стандартизації.

Президент Франції відзначив, що підтримка приватного сектору в Україні — незмінний пріоритет. Французькі підприємства є великими роботодавцями та платниками податків в Україні. Макрон анонсував нові проєкти у приватному секторі, зокрема у цифрових технологіях.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час візиту у Францію взяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки союзників в Нормандії, виступив перед Національними зборами, провів переговори з президентом США Джо Байденом, який теж перебуває у столиці Франції, та відвідав Міністерство оборони цієї країни. Представники урядів двох країн підписали чотири документи.

Французьке агентство з питань розвитку є основною установою Групи AFD, яка надає фінансову та технічну допомогу країнам, що розвиваються для їхнього стійкого розвитку та боротьби з бідністю. Реалізує проєкти в секторах, включаючи охорону здоров'я, освіту, інфраструктуру, сільське господарство, водопостачання, енергетику та навколишнє середовище.

Читайте також: Оборона, критична інфраструктура й атомна енергетика: Україна і Франція підписали низку угод

Товариство сприяння та участі в економічному співробітництві (PROPARCO) входить у Групу AFD та спеціалізується на підтримці приватного сектору. PROPARCO надає фінансування для проєктів, що сприяють економічному розвитку та створенню робочих місць. Часто інвестують у проєкти, які мають позитивний соціальний та екологічний вплив, надаючи приватним компаніям позики, інвестиції в акціонерний капітал та інші форми фінансування.

Expertise France входить у Групу AFD і є агентством міжнародної технічної співпраці. Надає експертизу та технічну допомогу в різних сферах, таких як управління, безпека, охорона здоров'я, освіта та інші. Реалізують проєкти, що спрямовані на підвищення інституційної спроможності та сприяння реформам у країнах-партнерах.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-