В Україні імпорт свинини скоротився втричі через низькі внутрішні ціни - АСУ

В Україні імпорт свинини скоротився втричі через низькі внутрішні ціни - АСУ

Укрінформ
Обсяги імпорту в Україну охолодженої та мороженої свинини за січень - травень 2024 року були втричі меншими, ніж за аналогічний період торік.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Асоціації «Свинарі України».

"За п’ять місяців до України завезли 1,4 тис. т охолодженого та мороженого м’яса свиней з-за кордону на 3,7 млн дол. США. Це майже втричі менше за надходження відповідної м’ясної сировини за аналогічний період минулого року", - зазначають в аналітичному відділі асоціації.

Помітно нижчі, ніж торік, внутрішні ціни на ринку свинини створили природний економічний бар’єр для надходження імпортної свинини, вважають аналітики. Двозначне зниження закупівельних цін на живець в Україні на тлі інших економічних і геополітичних викликів не сприяє активізації поставок з країн ЄС.

"Натомість в останні два місяці „естафету” перейняла Канада, питома вага якої у географічній структурі надходження імпортної свинини склала майже 62%", - прокоментували в АСУ.

Порівняно з квітнем імпортна активність залишається рекордно низькою, а ринок м’яса - орієнтованим на українського постачальника продукції.

Читайте також: Україна у березні експортувала вдвічі більше свинини, ніж імпортувала

"Внутрішня пропозиція свинини задовольняє абсолютну більшість потреб м’ясопереробної галузі, навіть за деякими позиціями, які до цього були популярні серед імпортерів", - наголошують у галузевому об’єднанні.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році Україна імпортувала 13 тис. т свинини, що у 3,6 раза менше, ніж у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-