Галущенко обговорив із партнерами залучення інвестицій в енергетику

Галущенко обговорив із партнерами залучення інвестицій в енергетику

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив з Українсько-Американською діловою радою залучення інвестицій у перспективні напрямки енергетики України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

Зазначається, що назустрічі були присутні представники Державного департаменту США, Міністерства торгівлі США, USAID, Міжнародного валютного фонду, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, Енергетичного співтовариства, компаній Westinghouse, GE, Siemens, Amentum, Abt Global. Галущенко поінформував їх про ситуацію в українській енергосистемі після російських атак.

"Під час зустрічі також обговорювалися перспективи іноземних інвестицій у розвиток в Україні атомних технологій, розбудови мереж, балансуючих потужностей та установок зберігання енергії", - йдеться у повідомленні.

Галущенко наголосив, що головним пріоритетом зараз є децентралізація і нарощування потужностей генерації. Зокрема, вже визначені місця по всій країні, де можуть бути встановлені газові турбіни, газопоршневі установки, потужні генератори або додаткові джерела ВДЕ.

"Важливо вже сьогодні починати роботу над проєктами в енергетиці, підготовка і реалізація яких потребуватиме певного часу. Адже попри все лихо, яке приносить війна, – це ще й час для реалізації нових можливостей", - додав міністр.

Читайте також: Укренерго залучило в уряду Німеччини €30 мільйонів - на що підуть гроші

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко і міністерка торгівлі та промисловості Норвегії Сесілі Мірсет підписали меморандум про енергетичне партнерство.

Фото: www.mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-