НБУ ухвалив рішення, що посилять фінансування проєктів відбудови енергетики - Шмигаль

НБУ ухвалив рішення, що посилять фінансування проєктів відбудови енергетики - Шмигаль

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення, що сприятимуть розвитку кредитування проєктів з відбудови енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«НБУ ухвалив рішення, які посилять фінансування проєктів відбудови української енергетики. Збільшується потенціал банків щодо нарощення кредитного портфеля в півтора раза. Нові положення сприятимуть розвитку проєктного кредитування, в тому числі для швидкої відбудови енергетичної інфраструктури», - написав він.

Шмигаль додав, що також підвищиться доступність кредитів для домогосподарств і малого та середнього бізнесу на придбання енергообладнання. За його словами, рішення НБУ - це «частина спільної стратегії, яка допоможе реалізувати децентралізацію енергосистеми України».

Прем'єр підкреслив, що це дасть українським родинам, ОСББ, бізнесу та громадам можливості посилити власну енергетичну стійкість.

Читайте також: Україна і Норвегія співпрацюватимуть у низці напрямів енергетики

«Пільгові кредити на енергообладнання, спрощене підключення нових установок, гранти на встановлення сонячної генерації та теплових насосів. Одночасно держава та громади встановлюють міні-ТЕЦ по всій країні. Спільно працюємо над тим, аби в українських домівках було світло», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-