Підтримка бізнесу і відновлення економіки: Україна та Німеччина підписали декларацію

Підтримка бізнесу і відновлення економіки: Україна та Німеччина підписали декларацію

Укрінформ
Україна та Німеччина підписали декларацію, яка сприятиме подальшому розвитку спроможності для інституційної розбудови та впровадженню корпоративної реформи Фонду розвитку підприємництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

“Підтримка малого і середнього бізнесу є одним із пріоритетів Уряду України та здійснюється завдяки державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Експертна та фінансова підтримка від KfW дозволяє продовжувати забезпечення українського бізнесу доступним фінансуванням, що в свою чергу сприяє відновленню економіки країни в умовах повномасштабної війни РФ” - зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначається, що сторони підписали Спільну декларацію про наміри з підтримки розвитку спроможності для інституційної розбудови, що координується Кредитною установою для відбудови KfW. Декларація передбачає надання Міністерству фінансів України підтримки з нагляду та координації діяльності національних інституцій з питань розвитку та сприяння розвитку, посилення інституційної спроможності Міністерства фінансів України з особливим акцентом на внутрішні процедури та системи стратегічного аналізу та управління інформацією. Також передбачено консультаційну підтримку Фонду розвитку підприємництва у процесі його інституційної реформи.

Читайте також: ЄІБ виділить понад мільярд євро для відновлення критичної інфраструктури та підтримки бізнесу в Україні

Як повідомлялося, 10 червня в Берліні, напередодні Міжнародної конференції з відновлення України, голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, членкиня правління державного Німецького банку розвитку KfW Крістіан Лайбах та директорка KfW по регіону Східна Європа, Кавказ, Центральна Азія Вероніка Гарсіа дель Арко, у присутності міністра енергетики України Германа Галущенко, генерального директора Директорату Європейської комісії з питань розширення Герта Яна Купмана та державного секретаря міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН Йохена Фласбарта, підписали кредитну угоду на суму 30,4 млн євро.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-