Російське пальне ще може потрапляти на український ринок - експерт

Російське пальне ще може потрапляти на український ринок - експерт

Укрінформ
Із Польщі на український ринок потрапляє скраплений газ, крім того, є ознаки потрапляння російського дизельного пального через Румунію.

Про це повідомив директор консалтингової групи «А95» Сергій Куюн під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми більшу частину скрапленого газу імпортуємо з Польщі. Польща, у свою чергу, є найбільшим імпортером російського скрапленого газу у світі - понад 100 тис. тонн щомісяця», - зазначив Куюн.

За його словами, частина цього газу зі зміненими документами потрапляє на український ринок. Ще одна частина російського скрапленого газу заміщає ті обсяги LNG, який Польща ввозить в Україну.

«Російський скраплений газ по ціні на 15-20% дешевший за неросійський», - зауважив експерт.

За його інформацією, Рада нацбезпеки та оборони найближчим часом має прийняти рішення про протидію такому потраплянню російського пального в Україну.

Крім того, є ймовірність, що через Румунію може надходити дизпаливо російського виробництва. «Ми спостерігаємо партії, які реалізуються за цінами, яких на ринку немає. Таке може бути тільки в одному випадку - це торгівля російським пальним», - пояснив Куюн.

Читайте також: Підвищення акцизу на пальне не матиме суттєвого впливу на ціни - експерт

За його словами росіяни адаптуються й намагаються потрапити на ті ринки, де на їхню продукцію накладені санкції.

Як повідомлялося, група західних страховиків заявила, що обмеження цін на російську нафту не діє, і лише спонукало більше суден до приєднання до тіньового флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-