Одещина сподівається на співпрацю з Італією у розвитку портів та сфері енергетики - Кіпер

Одещина сподівається на співпрацю з Італією у розвитку портів та сфері енергетики - Кіпер

Укрінформ
Одеська область розраховує на подальшу співпрацю з Італією у питаннях відновлення і розвитку портової інфраструктури та генерації електроенергії.

Про це під час Конференції з питань відновлення України в Берліні сказав голова Одеської ОВА Олег Кіпер, передає кореспондент Укрінформу.

Кіпер зазначив, що через зупинення роботи портів Донецької, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей велике економічне навантаження взяла на себе Одещина.

«Одеська область стала потужним логістичним хабом та великим майданчиком з імпорту та експорту вантажів. Ми хочемо, щоб Італія долучалася до цих процесів. Враховуючи навантаження на портову інфраструктуру, критичну ситуацію з енергетикою, сподіваємося на співпрацю з Італією в цьому напрямку», - сказав Кіпер.

Голова ОВА підкреслив, що на сьогодні генерація електроенергії на Одещині дуже мала.

Також Кіпер додав, що Італія - одна з перших країн, яка на рівні уряду заявила про готовність допомагати Одещині з відбудовою.

Читайте також: Укренерго через ПРООН отримало обладнання для відновлення підстанцій

«Вчора було підписано угоду між урядами щодо підтримки Одеської області», - зазначив голова регіону.

Як повідомляв Укрінформ, під час Міжнародної конференції з відновлення України URC 2024 у Берліні укладено 12 угод про співпрацю з фінансовими установами та енергетичними компаніями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-