В Україні знову зросли ціни на суницю садову - EastFruit

В Україні знову зросли ціни на суницю садову - EastFruit

Укрінформ
Суниця садова в українських господарствах подорожчала в середньому на 39% порівняно з минулим робочим тижнем; місцеві садівники відвантажують ягоду по 60-90 грн/кг (1,48-2,23 дол./кг) залежно від якості та обсягу партії.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в EastFruit.

"Якщо протягом останніх двох тижнів ціни на цю ягоду знижувалися, то на поточному тижні українським виробникам вдалося істотно підвищити відпускні ціни на свою продукцію", - йдеться у повідомленні.

За даними щоденного моніторингу, місцеві садівники відвантажують цю ягоду по 60-90 грн/кг (1,48-2,23 дол./кг) залежно від якості та обсягу партії.

За словами самих виробників, причин для зростання цін на суницю садову відразу кілька. Насамперед, пропозиція ягоди на ринку стрімко скорочується, оскільки багато господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів. При цьому попит на суницю - як на "свіжому" ринку, так і з боку переробних компаній - вельми високий, що також підстьобує цінове зростання.

Читайте також: Грушеві сади і теплиці з суницею. Як допомагають державні гранти

За даними аналітиків, після подорожчання відпускні ціни на суницю садову в Україні вже в середньому на 30% вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Як повідомлялось, на початку червня 2024 року різке зростання пропозиції суниці садової від місцевих виробників сприяло зниженню оптових цін в Україні на цю ягоду до 40-70 грн/кг (0,99-1,73 дол./кг).

Фото: EastFruit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-