Мінагрополітики розробляє порядок визначення мінімальних цін на експорт агропродукції

Мінагрополітики розробляє порядок визначення мінімальних цін на експорт агропродукції

Укрінформ
Механізм розрахунку мінімальних цін на експорт агропродукції обговорили на черговому засіданні Координаційної наради з логістики під головуванням виконуючого обов’язки міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького.

У нараді взяли участь представники державного сектору та агроасоціацій, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

У Мінекономіки нагадали, що парламент ухвалив законопроєкти №10168-2 та №10169-2, якими вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів щодо вдосконалення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів. Ці документи визначають мінімальні експортні ціни на агропродукцію, насамперед на зернові та олійні.

«Запровадження законів щодо мінімальних цін на експорт сільгосппродукції створить механізми для боротьби з тіньовим експортом зернових та олійних культур. І встановить чіткі правила для всіх учасників ринку. Зараз Мінагрополітики розробляє відповідні інструменти для застосування цих законів», - зазначив Висоцький.

Читайте також: На експорт шести видів агропродукції до ЄС діятимуть нові правила - Висоцький

За його словами, мінімальні ціни після вступу в дію законів визначатимуться на основі розроблених методик щомісяця 10 числа.

Як повідомлялось, 9 травня 2024 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкти №10168-2 та №10169-2; для набуття чинності їх має підписати Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-