Рада підтримала податкові пільги на імпорт запчастин для машин розмінування

Рада підтримала податкові пільги на імпорт запчастин для машин розмінування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкти щодо звільнення від оподаткування ПДВ та мита операцій з ввезення товарів для потреб виробництва або ремонту машин механізованого розмінування.

Про це повідомив заступник голови фінансового комітету ВР Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами депутата, проєкти законів №11258 та №11259 у першому читанні підтримали 308 та 297 народних депутатів.

Фото: Ярослав Железняк, Телеграм

"Парламент підтримав №11258 щодо змін до Податкового та Митного кодексу щодо звільнення від оподаткування ПДВ та митних платежів ввезення товарів для потреб виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про тимчасове, на період дії воєнного стану в Україні, звільнення від оподаткування митом та ПДВ операцій із ввезення у митному режимі імпорту складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектувальних виробів, у тому числі машинокомплектів) для виробництва або ремонту машин механізованого розмінування.

Читайте також: В Україні випробували на полігоні важку машину для розмінування

Як повідомлялось, територія України, яка через повномасштабну російську агресію потенційно забруднена вибухонебезпечними предметами, на початок березня 2024 року становила 156 тис. кв. км, тобто близько 25% від усієї площі держави. Фахівцям із розмінування вдалося зменшити її на 18 тис. кв. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-