Уряд розширює кредитну програму «5-7-9»

Уряд розширює кредитну програму «5-7-9»

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову, що розширить сферу дії кредитної програми «5-7-9» з метою сприяння децентралізації енергогенерації.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні уряд приймає постанову, якою розширюємо сферу дії кредитної програми «5-7-9». Тепер доступні кредити можна буде отримати на будівництво та облаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок», - сказав глава уряду.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Шмигаль наголосив, що відновлення енергетики та розбудова децентралізованої генерації є пріоритетом уряду. Доступ до ліквідності є ключовою передумовою реалізації проєктів із децентралізації енергосистеми.

«У спільній роботі з Нацбанком опрацьовується програма безвідсоткового кредитування для встановлення домогосподарствами сонячних панелей та вітрових установок. Щоб люди забезпечили себе і навіть реалізували надлишок електроенергії в загальну мережу», - зазначив глава уряду.

Читайте також: Банківська система готова підтримувати проєкти з відновлення енергогенерації - Нацбанк

Прем'єр-міністр нагадав, що уряд вже скоротив терміни погоджень на приєднання до електромереж та газорозподільчих систем, мінімізував кількість необхідних документів, скасував процедуру відведення землі та оцінку впливу на довкілля.

Як повідомлялося, державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" — програма банківського кредитування для мікробізнесу, малого та середнього бізнесів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-