Данія збільшить підтримку українських виробників зброї на $170 мільйонів

Данія збільшить підтримку українських виробників зброї на $170 мільйонів

Укрінформ
Данія зробить другий внесок в межах проєкту ZBROYARI: Manufacturing Freedom на суму близько $170 млн.

Про це у Телеграмі повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає Укрінформ.

«Вчора Данія анонсувала розширення підтримки українських зброярів ще на 1,2 млрд данських крон - близько $170 млн. Саме Данія стала першою країною, яка повірила в українську оборонку і зробила перший донат у рамках проєкту ZBROYARI: Manufacturing Freedom. Але також Данія стала першою країною, яка задонатила вдруге», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, новий 19-й пакет допомоги від Данії дає можливість використати $170 млн таким чином, щоб можна було швидко закрити потреби українського війська.

Камишін зазначив, що механізм реалізації цієї допомоги минулого тижня був узгоджений на засіданні «Рамштайн» і зафіксований у меморандумі, який підписали Мінстратегпром та Міноборони з данським міністерством оборони. Очікується, що перша закупівля буде розпочата вже влітку.

«Ця допомога значно підсилить українське військо, більше того, оскільки кошти залишаться в Україні, це зміцнить і нашу економіку», - додав Камишін.

Читайте також: Україна і Нідерланди створять механізм фінансування українських виробників озброєнь

Як повідомлялося, міністри оборони України і Данії Рустем Умєров і Троельс Лунд Поульсен під час зустрічі в рамках роботи Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» підписали меморандум щодо закупівлі озброєння й техніки в українських виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-