Новий закон про «автоцивілку» сприятиме захисту прав споживачів - НБУ

Новий закон про «автоцивілку» сприятиме захисту прав споживачів - НБУ

Укрінформ
Закон України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», який Президент підписав 17 червня 2024 року, забезпечить подальший розвиток цього сегменту ринку та наблизить його функціонування до стандартів ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Ключова мета закону – запровадження якісно нової моделі регулювання ринку відповідно до європейських стандартів з урахуванням інтересів страхувальників та потерпілих осіб, підвищення довіри до такого страхування і подальшого розвиток ринку «автоцивілки», - йдеться в повідомленні.

Відповідне оновлення законодавства здійснено на підставі законодавчих пропозицій Національного банку, розроблених з метою покрокової імплементації в Україні вимог Директиви Європейського Парламенту та Ради 2009/103/ЄС від 16 вересня 2009 року про страхування цивільної відповідальності у зв’язку з використанням моторних транспортних засобів та забезпечення виконання обов’язку щодо страхування такої відповідальності.

«Національний банк провів детальні обговорення новацій з ринком і надалі готовий до діалогу для успішного наближення до цивілізованих європейських правил. Закон передбачає річний перехідний період для приведення МТСБУ своєї діяльності у відповідність до нових вимог. За нашими попередніми оцінками, бюро з цим успішно впорається», - зазначила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Читайте також: Українці сплатили вже ₴16,4 мільйона добровільних внесків на пенсійне страхування

Закон після його оприлюднення набире чинності 1 січня 2025 року.

Як повідомлялось, у вересні 2022 року Національний банк презентував концепцію реформування обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-