Організатора розтрати зерна на ₴3,2 мільйона із Держрезерву заочно засудили на 9 років

Організатора розтрати зерна на ₴3,2 мільйона із Держрезерву заочно засудили на 9 років

Укрінформ
Суд заочно призначив покарання у вигляді дев'яти років позбавлення волі виконувачу обов’язків гендиректора Охтирського комбінату хлібопродуктів, обвинуваченому в розтраті зерна соняшника загальною вартістю 3,2 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд визнав посадовця винним у зловживаннях, які в листопаді 2020 року призвели до розтрати зерна соняшника шляхом безплатного його вивезення з території філії без відома та дозволу власника на користь третіх осіб.

Вирок засудженому винесений за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України: організація розтрати чужого майна та службового підроблення, вчиненого групою осіб.

Крім ув'язнення, суд на три роки позбавив фігуранта права обіймати посади в суб’єктах господарювання всіх форм власності, також призначив конфіскацію майна.

Вирок набирає законної сили через 30 днів із дня проголошення, якщо не буде оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте також: На Тернопільщині викрили розтрату ₴8,3 мільйона Держрезерву

Сам посадовець від здійснення правосуддя переховується.

Як повідомлялося, Охтирський комбінат хлібопродуктів входить до системи підприємств Державного агентства резерву України.

Зловживання в.о. директора комбінату викрили восени 2021 року. Слідство встановило, що посадовець організував незаконне відвантаження понад 189 тонн насіння соняшника, яке перебувало на зберіганні у філії Держрезерву, іншим приватним структурам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-