В Україні для критичної інфраструктури хочуть скласти два списки - на  літній та зимовий сезони

В Україні для критичної інфраструктури хочуть скласти два списки - на літній та зимовий сезони

Укрінформ
Державна інспекція енергетичного нагляду планує завершити оновлення списку об'єктів критичної інфраструктури, які не підпадають під дію графіків відключень, до 1 липня.

Про це повідомив голова інспекції Руслан Слободян в ефірі Суспільного, передає Укрінформ із посиланням на Держенергонагляд.

"Наразі процес оновлення переліку об’єктів критично важливої інфраструктури з гарантованим електропостачанням відбувається у кожній області. Це досить копітка робота, яка потребує аналізу умов електропостачання сотень споживачів. Очікуємо, що загалом цей процес завершиться до 1 липня", - сказав Слободян.

За його словами, з переліку уже виключено десятки, а в деяких областях – понад сотню споживачів. Крім того, перелік об’єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням пропонується розділити за сезонами – на літній та зимовий.

Читайте також: У Києві втричі зменшилась кількість будинків, яким не відключають світло

"Зараз до переліку включено серед іншого об’єкти, що надзвичайно важливі упродовж опалювального періоду, але влітку не працюють. Тому зараз їх доцільно виключити з переліку, а із настанням холодів повернути до нього", - пояснив Слободян.

Крім того, там, де не можна заживити об’єкти на різні лінії електропередачі, розглядається можливість ручного перемикання у випадку застосування графіків відключень.

Як повідомлялося, з 8 червня у тестовому режимі працює новий порядок застосування графіків погодинних відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-