Бізнес закликає владу запровадити економічне бронювання працівників

Бізнес закликає владу запровадити економічне бронювання працівників

Укрінформ
Європейська бізнес-асоціація (ЕВА) звернулася до Президента України із закликом дозволити запровадити економічне бронювання в країні.

Відповідне звернення оприлюднено на сторінці EBA, передає Укрінформ.

«…наразі найбільш гострим для бізнесу все ж залишається питання кадрів. Так, бізнес розуміє важливість та потребу укомплектування Збройних cил України як основного пріоритету державної політики в умовах війни. Проте функціонування підприємств, видається, також є важливим – для продовження роботи економіки, збереження надходження податків, які допомагають фінансувати Збройні cили України тощо», - йдеться у зверненні.

Підприємці пропонують запровадити інструмент, завдяки якому вони матимуть повноваження визначати, які саме співробітники є критичними для роботи тієї чи іншої компанії.

На переконання ЕВА, таким інструментом може стати економічне бронювання, яке б могло діяти паралельно зі стратегічною системою бронювання.

Читайте також: Працівників агросектору на рік бронюватимуть від мобілізації - Висоцький

«Наразі в публічному просторі обговорюються різні концепції та моделі бронювання. І бізнес готовий, разом з уповноваженими представниками органів державної влади, сідати та обговорювати ці моделі та яка з них може бути найбільш корисною для нашої держави», - зазначають в асоціації.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки, який включає концепцію економічного бронювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-