На Донеччині відключили електрику шахті «Добропіллявугілля»

На Донеччині відключили електрику шахті «Добропіллявугілля»

Укрінформ
На Донеччині припинено електропостачання шахти - ДП «Добропіллявугілля-видобуток» через закінчення терміну дії договору з постачальником - ДП ЗД «Укрінтеренерго».

 Про це повідомили в ДТЕК, передає Укрінформ.

«З 19 червня ДТЕК Донецькі електромережі був вимушений обмежити електропостачання ДП "Добропіллявугілля-видобуток". Причина відключення - закінчення терміну дії договору з постачальником ДП ЗД «Укрінтеренерго» (постачальником останньої надії) та відсутність договору про постачання електричної енергії з будь-яким іншим постачальником», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що 11 червня, не менш за 5 робочих днів до відключення, ДТЕК Донецькі електромережі надіслали підприємству повідомлення про повне відключення.

«Наша компанія розуміє критичність ситуації, у яку можуть потрапити шахтарі ДП «Добропіллявугілля-видобуток» після припинення енергопостачання», - заявили в ДТЕК.

Обленерго звернулося з листами до міністра енергетики, його заступника, а також повідомило Покровську МВА, уточнили в ДТЕК.

Як відомо, відновлення електрики на підприємстві можливе лише після того, як ДП «Добропіллявугілля-видобуток» укладе договір з постачальником електроенергії. Тоді постачальник надасть «ДТЕК Донецькі електромережі» відповідний дозвіл на відновлення подачі електроенергії споживачу.

Читайте також: На Донеччині через бойові дії двічі зупинялося обладнання шахти

В енергокомпанії висловили занепокоєння ситуацією, що склалася. Там закликали органи державної влади взяти питання під свій контроль, «щоб не допустити бездоговірного споживання електроенергії та вирішити проблему заборгованості шахти».

Як повідомлялось, ДП «Добропіллявугілля-видобуток» було зареєстроване 2 листопада 2020 року, об'єднує п'ять шахт, одну збагачувальну фабрику та спеціалізовані допоміжні підприємства.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-