Одеса має працювати як найважливіший зерновий хаб - польський міністр у справах ЄС

Одеса має працювати як найважливіший зерновий хаб - польський міністр у справах ЄС

Укрінформ
Одеса має функціонувати як найважливіший хаб з експорту зерна, тому європейські партнери розглядають питання посилення захисту порту від обстрілів.

Про це заявив міністр РП у справах ЄС Адам Шлапка на спільному брифінгу в Одесі з віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною та міністром ФРН у справах Європи Анною Люрман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами міністра РП у справах ЄС, Польща намагається допомагати Україні зі зброєю Україні та переконує інших партнерів, щоб вони також надавали Україні зброю для оборони.

«Діяльність Одеси дуже важлива не тільки для української економіки, але і для стабільності світу. Одеса має працювати як найважливіший зерновий хаб для України, тому ми мусимо переконувати наших партнерів, що допомога потрібна», - сказав Шлапка.

Також про потребу посилення ППО в Одесі повідомила міністр ФРН у справах Європи Анна Люрман.

«Ми розуміємо, що Одеса має критичну точку важливості у сфері експорту зерна, тому на питанні посилення ППО сфокусовані багато зусиль. Багато зусиль буде сконцентровано на посиленні ППО та на покращенні роботи з експорту зерна», - сказала Люрман.

Вона додала, що Німеччина погодила передачу третьої системи Patriot, якою зараз вчаться користуватися військові. Також новий пакет військової допомоги погодила Італія, що свідчить про консолідацію у посиленні ППО.

Читайте також: Німеччина передає Україні чверть своїх систем Patriot - Пісторіус

У свою чергу віцепремʼєр-міністр України - міністр з питань європейської інтеграції Ольга Стефанішина подякувала колегам за візит в Одесу та зазначила, що країни Веймарського трикутнику відіграли важливу роль у переговорах щодо вступу України до ЄС, що відбудуться наступного тижня.

«Україна виконала свої зобов’язання але, безумовно, дуже багато питань на порядку денному, але найперше питання - це протиповітряна протиракетна оборона, яка дозволить захистити українців, українські міста, українську економіку і українське життя», - наголосила Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, переговори про вступ України до Європейського Союзу будуть складними, зокрема щодо аграрної сфери, проте Київ може розраховувати на підтримку Польщі.

Фото Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-