АМКУ дозволив Укрнафті отримати контроль над майном Татнафти

АМКУ дозволив Укрнафті отримати контроль над майном Татнафти

Укрінформ
Антимонопольний комітет дозволив ПАТ "Укрнафта" отримати понад 50% акцій компаній, пов'язаних із ПАТ "Татнафта". Зокрема, в управління переходять 115 автозаправних станцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АМКУ.

Зокрема, Укрнафті надано дозвіл на концентрацію понад 50% ТОВ "Полтава-Капітал", а також понад 50% ТОВ "Харків-Капітал" та ТОВ "Татнєфть-АЗС-Україна".

За даними Опендатабот, серед засновників усіх цих компаній - російське ПАТ "Татнафта". У "Полтава-Капітал" його частка становить майже 89%, у "Харків-Капітал" - майже 93%, у ТОВ "Татнєфть-АЗС-Україна" - 100%.

"Відтепер ПАТ “Укрнафта” матиме правові підстави для управління мережею АЗС ТОВ “Татнєфть-АЗС-Україна". Загалом, окрім рухомого та нерухомого майна, йдеться про 115 автозаправних станцій", - прокоментувала у Телеграмі керівниця Нацагентства з управління активами Олена Дума.

Вона також повідомила, що Укрнафта зобов'язується підвищити ефективність роботи АЗС, що збільшить надходження коштів до державного бюджету та забезпечить збереження активів. АРМА, зі свого боку, контролюватиме ефективність управління цими активами.

Читайте також: Україна розпочинає концентрацію арештованих АЗС російської Татнєфті

Як повідомлялося, у серпні 2023 року уряд ухвалив рішення про передачу в управління ПАТ «Укрнафта» арештованих активів, які належали російській Татнафті. Серед них близько 100 АЗС.

Фото: bun.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-